Magento har frigivet community version 1.9.1, der introducerer spændende nyheder som konfigurerbare farvepaletter, opdateret responsiv visning, nyt mobiltemplate til e-mails som ordrebekræftelser og nyhedsbreve, opdateret integration med Google Analytics og meget mere.

24. november lancerede Magento sin nyeste community version 1.9.1, der både indeholder en del nyheder, fejlrettelser og forbedringer af brugeroplevelsen blandt andet med fokus på shopping fra alle enheder. Der er i særdeleshed lagt et stort arbejde i brugervenlighed og funktionalitet på mobile enheder.

En af de vigtige nyheder er, at det indbyggede responsive template, der blev introduceret med version 1.9.0, nu inkluderer alle Magentos funktioner. Samtidig er der kommet responsivt e-mail-template, så Magentos ordrebekræftelser og nyhedsbreve og andre e-mails håndteres korrekt på mobile enheder også.

Med Magento 1.9.1 introduceres konfigurerbare farvepaletter (Configurable Swatches), der benyttes i forbindelse med produktvarianter i flere farver - fx tøj. Dette har man tidligere håndteret med eksterne moduler, men nu kan farvevarianter styres direkte ved hjælp af Magentos konfigurerbare produkter. Med produktegenskaber og fotos pr. farvevariant får kunden mulighed for at se produktets tilgængelige farver og kan skife mellem disse ved at klikke på ikoner med farveprøver.

Teknisk set har Magento også fået en overhaling. Sikkerhedsmæssigt er der sket en del, og programmet understøtter nu MySQL 5.6 og PHP 5.5. Samtidig er Magentos indbyggede integration med Google Analytics opdateret til at håndtere den nyeste kodeversion Universal Analytics.

Med version 1.9.1 har Magento også gennemført en del fejlrettelser og forbedringer fx i forbindelse med SEO, prisregler, indeksering, betaling via PayPal, CMS-sider og meget mere.

Hos TRIC Solutions vil vi som Magento-specialist naturligvis straks kigge nærmere på den nye version, så vi kan rådgive dig bedst muligt i forhold til din eksisterende eller kommende Magento webshop.

Læs mere om Magento 1.9.1 i Magentos egen release note (på engelsk) her

Magento 1.9.1 introducerer farvepaletter

Eksempel på konfigurerbar farvepalet i Magento 1.9.1