Er din webshop mobilvenlig og klar til 21. april, hvor Google øger fokus på mobilvenlighed.

Mobilshopper 

Google har annonceret, at de fra 21. april 2015 globalt vil udvide brugen af mobilvenlighed som parameter for søgeresultater. Mobile søgeresultater vil blive differentieret fra søgninger foretaget fra desktop computere. Ændringen vil påvirke mobile søgninger på alle sprog og vil have en betydelig indvirkning i søgeresultaterne på Google.

Ved søgning fra mobile enheder vil mobilvenlige sider blive opprioriteret, mens ikke-mobilvenlige “straffes” og rykkes ned eller fjernes fra søgeresultatet. Dermed vil brugerne i stigende grad blive præsenteret for relevante søgeresultater, der er optimeret til deres enheder. Din Magento webshop vil blive opprioriteret, hvis den er mobilvenlig - og tilsvarende nedprioriteret hvis den ikke er.

I en 7-trins guide forklarer Google, hvorfor det er vigtigt af have en mobilvenlig hjemmeside.

Kraftig stigning i mobile søgninger

Andelen af organiske Google-søgninger fra mobile enheder er kraftigt stigende og har været det gennem flere år. I oktober 2011 lavede webanalytiker Jacob Kildebogaard en undersøgelse, som viste, at 10 % af alle besøg i en webshop blev foretaget fra mobile enheder.

I april 2012 viste en tilsvarende analyse fra Gaboost, at tallet var steget til 17,7 procent og andelen af mobiltrafik dermed steget med hele 78 %.

I forbindelse med udsendelsen af Webshopindeks for februar 2013 gentog Jacob Kildebogaard (Gaboost) analysen for at se de nyeste tendenser. I februar 2013 var hele 30 % af alle besøg foretaget via en mobil enhed – altså tæt på en fordobling i forhold til året før. Fordelingen var således:

Desktop: 70% af alle besøg
iPad: 15 %
Øvrige mobile enheder end iPad: 15 %.

Hvordan ser det ud i 2015?

Baseret på nye tal fra Gaboost anslår Jacob Kildebogaard, at andelen af mobile brugere primo 2015 er omkring 50 %, med ca. 25 % af besøgene fra mobiltelefoner og 25 % fra tablets.

Undersøgelserne er lavet på baggrund af data fra mere end 300 webshops, som er tilmeldt Gaboost.dk.

Er du klar?

Er din Magento webshop mobilvenlig og klar? Du kan teste det via Googles værktøj her.

TRIC Solutions er klar til at hjælpe dig i forbindelse med din Magento webshop og dens mobilvenlighed.
- og naturligvis er vi i fuld sving med at opdatere vores egen hjemmeside og Magento webshop ☺

Kontakt os på tlf. 77 34 40 40 eller mail support@tric.dk.