Magento har udmeldt hvornår de officielt stopper supporten af Magento 1

Magento stopper supporten for Magento 1

Magento kom i sidste uge med en længe ventet besked, nemlig hvornår deres support af Magento 1 officielt stopper. Der har tidligere været rygter omkring at det ville ske i november 2018, baseret på udtalelser om at supporten ville stoppe 3 år efter Magento 2 blev udgivet. Dette blev dog aldrig bekræftet og Magento var efterfølgende ude og sige  at de ville give 18 måneders varsel som minimum. 

Nu har vi endelig fået en dato. 

Fra juni 2020, vil Magento ikke længere supportere Magento 1.

Det betyder at vi kan forvente sikkerhedsopdateringer til Magento 1 de næste knap 2 år, hvorefter disse vil stoppe. Det gælder for alle der kører Magento 1.5 og frem til 1.9.x.x. 

Hvordan vi forholder os

Hos TRIC Solutions vil vi stadig arbejde med Magento 1, ligesom vi også arbejder med Magento 2. Vi er specialister i Magento og kender platformen ud og ind. Derfor vil man stadig kunne henvende sig og få hjælp og udvikling til platformen, hvad enten man kører Magento 1 eller 2.

Næste skridt

Befinder du dig på en Magento 1, bør du allerede nu begynde at overveje din fremtidsplaner, skønt der stadig er et stykke tid til juni 2020. Man kan ikke opgradere direkte fra Magento 1 til Magento 2, grundet kode-mæssige forskelle i platformen. Vil man skifte til Magento 2, skal man derfor starte helt fra bunden med at få udviklet en shop. Alt afhængig af størrelsen og kompleksiteten på ens shop, kan dette være et større arbejde. 

Ønsker man ikke at skifte til Magento 2, af den ene eller anden årsag, så findes der også løsninger på dette. Der findes en langtids-supporteret version af Magento, som community'et selv udvikler og vedligeholder. Denne vil med alt sansynlighed også eksistere efter 2020, hvorfor denne kan benyttes, såfremt man ønsker at blive på Magento 1. 

Hvad er den rigtige løsning for jeres webshop?

Er du i tvivl om hvad I bør gøre med jeres webshop, så rådgiver vi gerne omkring hvad der er den bedste løsning i lige præcis jeres tilfælde. Der findes ikke to webshops der er ens, derfor er det også forskelligt fra shop til shop hvad der giver mening at gøre, samt hvornår man bør gøre det.  

Kontakt os gerne på 77 34 40 40 for en snak omkring hvad vi kan gøre for jeres webshop.