E-conomic udfaser en forbindelsesmetode pr. 31/01-2018. Husk at skifte forbindelsetype til "Token-baseret login" i dit e-conomic modul inden da, ellers vil modulet stoppe med at virke.

E-conomic meldte tilbage i efteråret ud, at de udfaser det almindelige login med brugernavn og password via SOAP API pr. 31/01-2018.

I praksis, så betyder det ikke længere vil være muligt at have forbindelse fra vores e-conomic modul såfremt man bruger ovenstående til at forbinde med. Se evt. nedenstående billede.

Forbindelsestype til e-conomic modul

Ser dine e-conomic indstillinger sådan ud, så vil du være berørt. 

Skifter du ikke dine indstillinger, så vil din integration stoppe med at virke pr. 31/01-2018, da det ikke længere vil kunne oprette forbindelse mellem din Magento shop og e-conomic. 

Jeg er ramt, hvad gør jeg så?

Bruger du ovenstående metode til at forbinde med, skal du i stedet skifte over til "Token-baseret login" og hente en token. 

e-conomic token-baseret login

Her er det vigtigt at bemærke, at man skal have version 3.4.4 eller nyere af vores e-conomic modul, ellers vil det fejle ved forsøg på at hente token. Har man en ældre version end dette, så kan man hente seneste version via ens kundekonto på vores shop. 

Når man klikker på "Hent Token", så bliver man omdirrigeret til e-conomics side, hvor man skal sige OK til at der må genereres en token. Denne bliver herefter indsat automatisk i modulets indstillinger, hvorefter indstillingerne blot skal gemmes. 

Er man ikke selv helt tryg ved at opdatere modulet, så kan vi også hjælpe med det. Så er det blot at tilkøbe opdatering, via vores shop. 

Det tekniske

En token er en unik nøgle, der identificerer en som bruger og giver den fornødne adgang, uden at sende de oprindelige login-oplysninger (brugernavn og password). Fordelene ved dette, er at man ikke skal udlevere brugernavn og password, men at man i stedet kan uddele en token. Dvs. at hvert system / bruger der har brug for adgang, kan få en token, uden at du skal give dem dit tophemmelige og sikre password. 

Rent sikkerhedsmæssigt, så er det en væsentlig opgradering i forhold til før. Det giver langt bedre mulighed for at styre adgangsniveauet og man slipper for at medsende sit password, som man måske, måske ikke, bruger andre steder også. 

Jeg bruger allerede token-baseret login, skal jeg gøre noget?

Har du allerede et token-baseret login, så skal du ikke foretage dig noget. 

Skulle du sidde derude med spørgsmål til ovenstående, eller er du i tvivl om hvorvidt du skal gøre noget, så er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os, enten pr. mail eller telefon.