Sådan skifter du til Magento 2

Har du en Magento 1 shop og gerne vil skifte til Magento 2, er der flere måder hvorpå du kan gribe det an på. Vi nævner her de mest generelle punkter du skal være opmærksom på.

Gentænk din shop

Din nye Magento 2 shop skal ikke nødvendigvis være en 1-1 kopi af hvordan din shop ser ud og fungerer i dag. Udnyt i stedet de muligheder en opgradering / skifte skaber. 

Derfor vil første skridt være, at du tager en tur op i helikopteren, får et par friske øjne på og ser hvilke muligheder der er. 

Skal du have lavet en integration til et nyt system, du længe har gået og kigget på? Ændret ved designet og få det løftet ind i det 21. århundrede? Optimeret processer og arbejdsgange? 

Mulighederne er mange og oftest giver det god mening og værdi at skrue på nogle elementer, nu hvor man alligevel er i gang. 

Få overblik over hvilke moduler du har og hvilke du bruger

Få klarlagt hvilke moduler der er installeret på din shop. Hvilke moduler bruger du rent faktisk? Er der nogle gamle / overflødige moduler du ikke bruger længere og som med fordel kan fjernes? Hvilke moduler er forretningskritiske iht. jeres daglige arbejde og webshoppens overordnede funktionalitet?
Her er det vigtigt at klarlægge hvorvidt de moduler I bruger i dag, også findes til  Magento 2. Nogle moduler (eller den funktionalitet de kommer med) vil være indbygget i Magento 2, andre moduler har en Magento 2 version og så har vi de moduler der slet ikke er udviklet til Magento 2.

Der er fra udviklerens side en del tid og ressourcer forbundet med udvikling af nye moduler og dette skal alt andet lige hænge sammen med udbud og efterspørgsel. Derfor vil man kunne opleve, at visse moduler ikke findes i Magento 2 versioner.  Situationen er dog langt bedre end blot for år tilbage og størstedelen af de mest populære moduler findes også til Magento 2, ligesom der løbende kommer nye moduler til.
Er du i tvivl her, kan du med fordel spørge din udvikler til råds.  

Hvis modulerne også findes til Magento 2, skal du være opmærksom på om disse fungerer på tilsvarende måde, eller om der er lavet betydelige ændringer i hvordan de ser ud og fungerer. Vær specielt opmærksom hvis du har fået lavet tilpasninger i dine moduler, da disse givetvis også vil skulle laves i Magento 2.
Er du ikke tilpas grundig i dit arbejde her, risikerer du at stå i en situation, hvor du skal bruge et modul, men hvor der endnu ikke er udviklet en Magento 2 version af det. Vil du vente på at dette kommer (hvis det overhovedet kommer), eller vil du betale din egen udvikler for at udvikle et tilsvarende modul?
Det kan have fatale følger for budget og tidshorisont, hvis man overser noget på dette punkt - det er ikke usædvanligt der ligger hundredvis af udviklingstimer bag store og omfattende moduler. Brug derfor den nødvendige tid på dette, da det kan spare dig for mange hovedpiner senere. 

Datamigrering

Alt afhængig af hvor meget data du har i din shop, kan det give mening at migrere data. Har du flere tusinde produkter, vil det være en alt for tung og tidskrævende proces, at oprette disse manuelt. Sælger du til gengæld kun 50 varer, vil det oftest ikke kunne svare sig at migrere data. Du vil lige så hurtigt (hvis ikke hurtigere) kunne oprette disse produkter manuelt, frem for den tid dine udviklere skal bruge på at migrere data.
Uanset af mængden af data, vil der altid skulle bruges tid på opsætning og klargøring, test og kontrol af at data migreres korrekt og evt. rensning af data, hvis ens datagrundlag ikke er i orden fra starten af.  

Der findes en række standardiserede værktøjer til disse, men erfaringen viser at disse oftest fungerer bedst ved shops der lægger sig tæt op af Magento standard. Har man mange særskilte egenskaber og egenskabssæt, vil man typisk ende med en skræddersyet migrationsproces.  
Få derfor klarlagt hvilke data du har behov for at få flyttet med over og læg en slagplan med din udvikler omkring hvordan i vil gribe processen an. 

Integrationer med 3. parts systemer

Har du en eller flere integrationer til 3. parts systemer, eksempelvis ERP, POS, PIM eller lignende, skal du være opmærksom på hvordan disse er bundet op til din webshop. Typisk er disse enten forbundet via et standard-modul, alternativt er der blevet udviklet noget særskilt til dette.

Tag en snak med dine udviklere eller leverandører af 3. parts systemet omkring hvordan dette er forbundet med shoppen og hvad et skifte over til Magento 2 vil betyde i den sammenhæng.

Test

Giv jer god tid til at migrere data og teste at alt fungerer som forventet. Test alle jeres daglige rutiner igennem, lige fra oprettelse af produkter til ordrebehandling og hvordan de forskellige 3. parts moduler fungerer.
Hav en plan klar for hvad der skal testes af og hvordan dette skal gøres. Det vil lette jeres arbejde og der er aldrig tvivl om hvor langt man er i processen.

Husk at teste alt af på jeres udviklingsmiljø, før i gør det live. Det er blot så kedeligt at gå live med fejl, som man kunne have fanget efter blot 5 minutters test. 

Uanset hvorhenne i er i processen, hjælper vi jer gerne. Vi kan være med som eksterne konsulenter, der kan hjælpe med at afdække jeres behov og evt. faldgruber, ligesåvel som vi kan bistå med de tekniske aspekter og stå for selve skiftet, hvad enten i skifter fra en eksisterende Magento 1 løsning, eller en helt anden webshop-platform. Uanset hvad, tager vi jer i hånden og fører jer trygt igennem skiftet. 

Interesseret? Vi er ikke længere end et opkald væk. 

 

TRIC bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. OK