At skifte fra Magento 1 til Magento 2

Har du en Magento 1 shop, kan du ikke, modsat hvad mange tror, lave en direkte opdatering til Magento 2. Skønt de deler samme navn, er der store kodemæssige og arkitektoniske forskelle på hvordan Magento 2 er bygget op iht. Magento 1. Forskellene er så store, at man i praksis ikke kan genbruge noget kode fra Magento 1. Med andre ord, alt ville skulle laves fra bunden af.

Det betyder i praksis at hvis du vil over på Magento 2, svarer det reelt set til at starte på en ny webshop-platform, med alt hvad dette nu indebærer.  

Her vil der nok allerede være nogle af jer der står af grundet de økonomiske omkostninger, fordi man igennem tiden har opbygget et komplekst setup. Allerede her begår man første fejl, da ens Magento 2 shop ikke skal være en komplet kopi af ens nuværende shop.

At skifte over til Magento 2 er en enestående mulighed for at gentænke strategien, skære alt overflødigt fedt væk, få ryddet op i ens data, lavet nye integrationer og meget mere, som kan være med til at løfte shoppen op på næste niveau. Læs meget mere om processen her.  

Fremtidig udvikling og vedligeholdelse af Magento

Vi ser at flere og flere udviklere fokuserer på Magento 2 og enten har droppet eller kraftigt nedprioriteret udvikling og support til Magento 1. Den tendens spår vi vil fortsætte, efterhånden som tiden går. Nye Magento-moduler vil først og fremmest blive udviklet med Magento 2 for øje, da det er her alt fremtidig udvikling foregår fra officiel side af og det er den platform brugerbasen er på vej over på. Det er simpelthen her der er størst potentiale og fokus, både fra udviklere og webshopejere.

Det betyder ikke at nye Magento 1 moduler er udelukket, men man skal ikke tage det for givet, specielt ikke når vi ser ind i fremtiden.

For dig som webshopejer af en Magento 1 løsning, betyder det at du skal være meget opmærksom på hvordan dine kunders behov udvikler sig. Kommer der eksempelvis en ny populær betalingsmetode, kan du risikere at blive ladt i stikken, simpelthen fordi der ikke findes et Magento 1 modul til det.

Hertil skal du også være opmærksom på udbuddet omkring udviklere og support hertil.

Har du sikret dig at dine nuværende udviklere fortsat vil arbejde på Magento 1 som platform? Og hvordan er du stillet omkring de moduler der er installeret på shoppen? Er det stadig muligt at få opdateringer og support til disse, eller har udvikleren bag disse helt droppet supporten?
Det er ikke helt uvæsentligt hvordan du står stillet her, iht. din shops fremtid, sikkerhed og ikke mindst økonomi.  

Her hos TRIC Solutions fortsætter vi stadig med at udvikle til Magento 1 og vil supportere platformen lang tid frem. Vi har fuld forståelse for, at der er en økonomi der skal hænge sammen og at det ikke er alle virksomheder, der kan eller vil skifte til Magento 1. Derfor er det ikke ensbetydende med, at de skal overlades i stikken. Tværtimod. Vi hjælper vores kunder med at træffe de rigtige valg for dem og deres virksomhed.  

 

TRIC bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. OK