Supporten for Magento 1 udløber efter juni 2020

Har du en Magento 1 shop, har du måske bemærket at der på det seneste er kommet en ny besked omkring at din Magento version udløber, ligesom denne.

 

Måske er du allerede klar over, at supporten for Magento 1 udløber i 2020, det kan også være det er totalt nyt for dig.

Vi vil her komme nærmere ind på hvordan du skal forholde dig til det og hvordan du skal gribe en opdatering til Magento 2 an.

Hvorfor udløber supporten?

Magento annoncerede tilbage i september 2018, at supporten udløber efter juni måned 2020.

Til den tid vil Magento 1 have over 12 år på bagen, målt fra første officielle udgivelse. Til sammenligning blev den første iPhone udgivet året før, hvilket blot sætter det hele i perspektiv omkring hvor lang en levetid platformen har haft.

Tilbage i efteråret 2015, udgav Magento deres nye webshop-platform, nemlig Magento 2. Her valgte de at bruge alle deres erfaringer fra 1’eren, samt en række nye teknologier som grundlag for 2’eren. Skønt de deler samme navn, adskiller de to platforme sig på mange punkter, hvilket vi kommer nærmere ind på senere.

Magento 2 har nu nået en modenhed og udbredelse, hvor det giver mening for Magento udelukkende at fokusere på denne som platform. Af samme årsag vælger de også at stoppe for supporten af 1’eren. Skønt man normalt ikke tænker over det, har software også en levetid, ligesom din bil eller køleskab har det.

Hvad sker der efter juni 2020?

Magentos fokus er på Magento 2 og har været deres primære prioritet længe. Vi er for længst ude over det punkt, hvor der kommer nye officielle features til Magento 1. Det eneste vi kan forvente, er at Magento selv retter sikkerhedshuller i form af sikkerhedsopdateringer.

Efter juni 2020, vil der ikke længere blive udgivet officielle sikkerhedsopdateringer til Magento 1. Herefter vil man med andre ord være overladt til sig selv, når det kommer til rettelse af sikkerhedshuller.

Nu spørger du måske dig selv, om sikkerhed virkelig er så vigtigt. Her må vi blot understrege at ja, det er det. Bliver din webshop hacket, kan omfanget i værste fald være så omfattende og ødelæggende, at det i sidste ende betyder at din virksomhed bukker under. Vil du vide mere om hvorfor sikkerhed er så vigtigt, har vi skrevet en artikel omkring emnet.   

Nu er sikkerheden blot et enkelt (omend vigtigt) parameter der spiller ind, der er også en række andre ting man skal tage stilling til, som vi har beskrevet her.

 

TRIC bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. OK